Església (Diumenge, 6-XI-2005)
06/11/2005
He llegit dues manifestacions de dos bisbes importants. Un es diu Amigo, i l’altre Cañizares. Ambdós son de categoria jeràrquica més que la normal. El primer es cardenal-arquebisbe i el segon es sots-president de la Conferència Episcopal Espanyola. No són pas dos pardalets. Es suposa que tenen seny, tenen mà esquerra, i tenen allò que més hauria de tenir un cristià, és a dir doctrina.

Però, en tenen tant poca de doctrina que els ultrapassa el seu nacionalisme. Una jerarquia d’aquesta mena hauria de mirar les coses del món sota el prisma de la seva moral, i no dic a través del cristall de l’ètica, perquè no em diguin que sóc massa laic. Doncs, bé, m’han avergonyit tots dos. Més que m’han avergonyit podria dir que m’han confirmat que tot el discurs de l’església se’n va en orris, i que no deu ser pas una doctrina veritable, atès que no té aplicació en la vida de cada dia. La verificació de qualsevol principi, de qualsevol doctrina, o de qualsevol moral, se li coneix la seva veracitat quan realment s’acompleix i els seus creients se la creuen. Aquests dos personatges ni se la creuen, ni tenen cap interès de prioritzar la moral, per damunt del diner, i dels interessos materials.

Davant d’una realitat com la COPE, que tothom sap que vomita odi, el Sr. Amigo ha dit: “Yo aplaudo a la COPE, escucho la COPE y desde luego creo que está haciendo un enorme servicio a la democracia y a la verdad”. ¿Quina veritat? ¿La de l’espanyolisme nacionalista catalanofob?.

L’altre capsigrany, és un ocell, en referir-se a l’estatut català diu que no hi entra, però que si entra en afirmar que “La unidad de España és un bien moral”. Ai làs!. ¿Però on l’estatut parla de trencar Espanya, si precisament diu que continuarem donant diners per solidaritat?. Aquest senyor diu que la “unidad” també és un bé comú, i naturalment cal anar en contra de tot allò que la destrueixi. ¿Tanta poca vergonya poden tenir aquesta gent?. Aleshores ja entenem la filosofia d’aquesta religió, per obtenir el bé moral de la unitat, hom ja pot mentir, manipular la veritat, i fins i tot predicar l’odi, el xovinisme, i el genocidi. ¿Per obtenir els beneficis econòmics que els dona la catalanofòbia, els eclesiàstics beneeixen, aplaudeixen i impulsen la croada contra els catalans?. Aquesta gent ens han fet obrir el ulls. La seva doctrina està caducada i deteriorada. Aquests no creuen en res, sinó en el seu benefici material. És a dir com tothom, bé encara hi ha persones amb molta més ètica que ells. ¿Però qui són per predicar i orientar èticament?. No tenen cap autoritat!.
Aquesta notícia ha rebut 1819 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>