Reciclatge (Dilluns, 26-xII-2005)
26/12/2005
Avui que som Sant Esteve els catalans podríem pensar en dedicar-lo a celebrar el “Dia del Reciclatge”. Una jornada prou instructiva i pedagògica per ensenyar a tothom, als petits i als grans, i sobretot als que han vingut a treballar i a conviure amb nosaltres, i que no saben ni un borrall de la nostra civilització, que avui tradicionalment hem aprofitat els sobrants d’ahir per menjar avui. Els nostres pares varen utilitzar per Sant Esteve totes les sobres del dia de Nadal.

Per aquesta causa la cuina de Sant Esteve es ben relacionada amb les menges nadalenques però amb d’altres manipulacions. Els canelons potser son el camí fructífer per reciclar. De canelons se’n poden fer de totes menes. N’hi ha de carn, però també n’hi ha d’elements verds. A mi m’agraden molt també els que es fan amb bolets.

Els catalans tenim fama d’estalviadors i de fet el que hauríem de dir és que som recicladors. Atès que actualment aquesta virtut és considerada universal, no solament des d’un punt de vista pràctic, sinó sobretot de cara als conceptes ecològics, tant pel que va a l’eliminació de residus, com l’estalvi d’energia, o de la sostenibilitat en general, la catalanitat hauria d’elevar aquest dia a “Jornada Universal del Reciclatge”.

La nostra cultura política i la nostra civilització quotidiana cal que sigui molt més valorada de com ho ha estat fins ara. I per ser valorada de primer cal ser coneguda per nosaltres mateixos, i un cop sabuda i coneguda, triar aquells valors i principis que encara mantenen una consideració universal. I un cop observat que Catalunya en té molts de valors universals en la seva política i en la seva civilització, projectar-los arreu del món. La nostra presència dins de l’univers no la tindrem mai a través d’Espanya. Espanya ens vol afogar, perquè ens vol assumir. Cal que siguem nosaltres mateixos que emergim propagant els valors universals de la nostra cultura.Aquesta notícia ha rebut 1587 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>