ELS REGISTRES CIVILS I EL CATALÀ
07/09/2006


Aprofitant l'onze de setembre, denunciem que encara, a dia d'avui, a no tots els registres civils de Catalunya es pot fer ús de la nostra llengua pròpia.

L’ONZE DE SETEMBRE és a tocar i qui més qui menys, ja té clar què pensa fer aquest dia. Avui altra vegada, la família d’en Francesc Ferrer volem denunciar la manca de formalitat del govern espanyol.

El passat mes de juny, la Comissió de Justícia va aprovar una proposició de llei que deia que en un termini de tres mesos el registre civil podria fer ús de les llengües cooficials, ja que només faltava aprovar el reglament. A casa vàrem dir: per fi després de tres recursos, l’11 de setembre en Francesc tindrà la partida de defunció tal com ell volia, en la nostra llengua per la que sempre va lluitar i defensar. Malgrat tot, a dia d’avui encara no tenim cap coneixement de que això sigui una realitat.

A més a més el 30 d’agost es va firmar un conveni entre el conseller de Justícia Josep M. Vallès, el ministre d’Indústria, José Montilla i el director general de Red.es, Marc Murtra, per tal d’informatitzar els Jutjats de Pau i així poder aplicar les noves tecnologies.

Una vegada més doncs sembla ens volen fer combregar amb rodes de molí, ara ens diran que esperem la normalització lingüística per després de l’informatització !

A casa pensem que avui per avui, cada dia és una lluita per assolir els nostres drets i cal que una vegada més, l’11 de setembre ens serveixi per reivindicar-los i denunciar el sotmetiment que patim per part de l’Estat Espanyol.Aquesta notícia ha rebut 2052 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>