EL 18 DE FEBRER FA UN ANY DE LA MASSIVA MANIFESTACIÓ: " SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET A DECIDIR"
17/02/2007


Els catalans, fins i tot aquests que només estimen la pela, s'han d’adonar que nosaltres no podem ser més una sucursal, ni tampoc una delegació sotmesa, ni una agència submisa. Catalunya no és el sub-sistema de ningú. I això ho hem de demostrar pacíficament i democràticament.


BONA NIT, TRISTESA


Per Francesc Ferrer i Gironès


Estic dolgut, estic entristit, estic melangiós. La situació política que ens ve de ponent no ens aporta cap il•lusió, ni cap esperança. Conviure amb Espanya és una autèntic calvari. Són una colla de fanàtics que no tenen capacitat per pensar. Estan ancorats en la seva ideologia totalitària, autoritària i centralista. En vénen uns i en tornen uns altres i a tots els veus iguals. Prepotents, sense cap cultura del diàleg. Estan sempre parlant de constitucionalisme i democràcia, i per ells la constitució i la democràcia, és que puguin aixafar al veí, arranar les cultures que no són les seva, i espoliar els recursos suats pel treball dels seus socis. És el mite de Sísif. S'intenta raonar i fer intel•ligent la convivència, però ells com si sentissin ploure. Volen imposar el seu espanyolisme als altres i els catalans hem de conviure sempre agenollats i esporuguits sense poder ni aixecar el cap, ni poder parlar obertament, ni ser allò que sempre hem estat.

Les baionetes, les televisions, els diaris, els jutjats, els tribunals, els funcionaris, i tota la rècula de personatges que configuren l'estructura burocràtica-político-militar espanyola està sempre untada per anihilar a qualsevol que intenta respirar un aire que ells no han subministrat. Això no és democràcia, no és constitució, ni és llibertat. Fent companyia amb aquest socis només podem estar sotmesos, submisos i colonitzats. Ells sempre tenen la veritat, i són els únics que poden dictaminar l'autèntic sentit de l'espanya dominant, escleròtica i imperial.

Estem ara en una campanya simplement per configurar els escons del nostre Parlament, doncs bé, tampoc ara ens deixen estar tranquils, ni ens poden deixar amb la llibertat mínima per decidir el nostre futur. Per desdibuixar-nos els nostres interessos i per esborrar-nos les nostres fites nacionals, han vingut a parlar els elefants criminalitzadors del ponent colonitzador. Primer ens ve aquell personatge fatídic d'en Mayor Oreja, i ens indica que ERC és com si fos l'ETA, i ens barreja la seva mala bava sangonosa amb les nostres institucions socials. Alça la veu un socialista impertèrrit conegut per Bono, i ens marca el camí alertant-nos que el catalanisme polític és un "aldeanismo". El seu nacionalisme és bo, el dels altres es perniciós. I no acaba aquí la cosa i el senyoret andalús anomenat Arenas, embolica la troca, i ens ve a ensenyar que els nens de les nostres escoles no cal que aprenguin idiomes, sinó que el que cal és que puguin triar la seva llengua materna. L'Aznar ens diu que derivant l'aigua de l'Ebre i robant-ne els cabals, el riu estarà més bé que mai.

Aquests personatges són uns autèntics sàtrapes, en el sentit original de la paraula. Des del seu lloc de poder dominant ens volen enganyar miserablement fent-nos creure als catalans que hem d'abandonar els nostres interessos per així ells poder-se-les engiponar millor vivint a costa nostra. Ens volen provincians, sucursalistes, i delegació de les seves ments explotadores i alienadores. ¿Qui és Mayor Oreja per donar-nos lliçons de tolerància i no-violència?. ¿Qui és el socialista Bono per titllar-nos de pagesívols pel sol fet de defensar els nostres interessos nacionals?. ¿Què pot dir Arenas sobre l'obligació de la llengua, si la castellana és l'única que és obligatòria i l'has de triar si us plau per força?. ¿Qui és l'Aznar per predicar solidaritat hidrològica quan ells no han demostrat mai cap solidaritat en les inversions imprescindibles per les nostres infrastructures?.

Ja sabem que tota aquesta menudalla d'individus tenen poder des dels instruments que ells mateixos dominen. Però, nosaltres no podem caure en el parany de sempre. Nosaltres hem de saber que els espanyols lluiten amb totes les males arts possibles des del mateix origen del catalanisme polític. Que des del vuit-cents ens han dit que ens volien aplicar la violència i la guerra. Que des del vuit-cents ens han titllat de regressius, retrògrades, i d'animals acabats de sortir de la "charca primitiva de la era de los reptiles". Que els Borbons ens han afirmat que mai no se'ns ha imposat el castellà i Arenas demana l’obligació pel castellà i la llibertat per les altres llengües. Els del PP han planificat una estratègia per debilitar-nos i fer-nos subsidiaris dels seus designis.

Els catalans, fins i tot aquests que només estimen la pela, s'han d’adonar que nosaltres no podem ser més una sucursal, ni tampoc una delegació sotmesa, ni una agència submisa. Catalunya no és el sub-sistema de ningú. I això ho hem de demostrar pacíficament i democràticament. Ja és hora d’abandonar la tristesa que ens infereixen aquests personatges, i celebrar la nostra insubmissió.

Article publicat a "El Punt" el novembre de 2003.APUNTS:

- El diumenge 18 de febrer, a les 12 del migdia a la Plaça del Rei de Barcelona, es durà a terme una roda de premsa de la Plataforma pel dret a decidir", en motiu de l'aniversari de la gran manifestació de l'any passat.

Està prevista la presència, entre d'altres: Carme Sansa, Èric Bertran, Montserrat Carulla, Víctor Alexandre, Titot, August Gil Matamala, Fèlix Martí, Màrius Serra, Joel Joan, ...... ANIMEU-VOS !


- Avui dia 17 de febrer Esquerra de Girona ha presentat en roda de premsa la seva proposta de posar el nom d'en Francesc Ferrer al nou pont sobre el Ter, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort.


- El proppassat dijous 15 de febrer, el sindicat educatiu Ustec-STEs va organitzar a la Fontana d'Or de Girona una taula rodona sobre l'aplicació de la 3a hora de castellà a les escoles. La conclusió a la que es va arribar fou que de fet és una qüestió política i no pas pedagògica.


RECOMANEM:

- L'article de Carles Castellanos Llorenç, "Construïm la independència", publicat al diari "El Punt" el 16.02.07

- L'article de Martí Estruch i Armacher, "Miquel Calçada a TV3, tant de bo !" publicat al Mail Obert de Vilaweb el 16.02.07 http://www.vilaweb.cat/www/mailobert


Aquesta notícia ha rebut 2091 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>