AVUI ENS FEM RESSÓ DE LA RECOLLIDA DE SIGNATURES "DECIDEIXO DECIDIR" DUTA A TERME EL DIUMENGE 9 DE MARÇ
10/03/2008

 
Feu clic a la imatge per a ampliar-la

La campanya que pretén recollir signatures per demanar que el Parlament de Catalunya pugui convocar referèndums, sense el permís previ del govern de l'estat, va començar l'any passat per St Jordi i s'allargarà fins l'11 de setembre d'enguany.


La valoració feta per la Plataforma pel Dret a Decidir i la plataforma Sobirania i Progrés, de l'acte de recollida de signatures d'ahir és la següent:


BALANÇ DE LA JORNADA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES DEL 9 de MARÇ

La PDD i SiP valorem com un èxit de participació democràtica la recollida de signatures pel DRET de DECIDIR malgrat els impediments i incidents provocats pels acords de les Junteselectorals provincials de Barcelona i Tarragona.

A les comarques de Girona on la Junta Electoral Provincial havia acordat permetre l’activitat, la recollida s’ha desenvolupat sense incidents. Només a Palamós, s’ha hagut de tancar una taula per la prohibició de l’Ajuntament.

A les comarques de Lleida la jornada s’ha desenvolupat amb normalitat.

A Barcelona ciutat s’han tancat algunes taules (Sarrià, Av Gaudí,...) però les restants han funcionat amb normalitat. A Barcelona comarques hi ha hagut molts problemes i s’han hagut de tancar la majoria de taules (Sant Cugat, Manresa, Granollers, Vilafranca, Mollet, Santa Coloma de Gramenet, etc...). A Vilanova del Vallès, després de tancar una taula, els voluntaris han continuat recollint signatures en un taller privat, i la policia local ha aixecat acta i ha incautat el material en aquesta propietat privada.

A Tarragona i comarques també s’han hagut de tancar la majoria de taules (Tarragona, Reus, Torredembarra, El Vendrell, etc.). A les Terres de l’Ebre, la Guàrdia Civil ha actuat amb especial contundència. Han requisat tot el material de les taules, incloses butlletes que ja estaven signades, amb la qual cosa es vulnera el dret a la protecció de dades i han aixecat actes d’identificació i incautació. A Benissanet han requisat el DNI a l’alcalde del municipi, a tots els
voluntaris i a les persones que es trobaven signant en aquell moment.

A les taules, on la recollida s’ha desenvolupat amb normalitat, s’han aconseguit les 200 signatures que contenia el KIT9M, l’objectiu que ens havíem fixat per a la jornada del 9 de març.

Lamentem que l’actuació arbitrària de les juntes electorals provincials de Barcelona i Tarragona, que han fet una interpretació forçada i partidista de la llei electoral, hagi impedit aconseguir plenament el nostre objectiu.

Les dues plataformes reiterem que continuarem treballant pel DRET de DECIDIR, recollint signatures perquè la Generalitat pugui tenir la competència plena per convocar referèndums.

Donem les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries que han participat en la recollida de signatures. Sense la seva participació i el seu suport aquesta acció no hauria estat possible. COMISSIÓ 9M

Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés.
Barcelona, 9 de març de 2008COMENTARIS:

- Degut a la prohibició d'ahir a Palamós, la plataforma recollirà les signatures en aquest poble el proper dissabte 15 de març al mercat.

- Recomanem la lectura del mail obert de Vicent Partal: www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=2772565
Aquesta notícia ha rebut 1683 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>