FINS QUE NO EN TINGUEM UNA DE NOSTRA, QUALSEVOL CONSTITUCIÓ NO ENS SERVIRÀ DE RES, SI NO ÉS PER LLIGAR-NOS A AQUELLS QUE ENS SUBJUGUEN.
30/11/2008

CONSTITUCIONS

És el dia de la Constitució de 1978, tothom està obligat a fer panegírics de l’actual text constitucional, i ningú no s’enrecorda de com es va fer la seva redacció. Els catalans hauriem de tenir memòria del que ens ha passat cada vegada que s’ha fet una constitució dins de les pautes de llibertat. Entenc que hi ha llibertat i participació en la de 1869, la de 1931, i la de 1978.

Doncs bé, cada vegada que s’ha elaborat una constitució i els catalans hi hem pogut intervenir, cada vegada ens han dit, “Els catalans no podeu reclamar ara els vostres drets històrics. perquè si exigiu els vostres drets nacionals no podrem fer una nova constitució democràtica”. És a dir ens amenacen, o voleu llibertat civil, sense reclamar el vostre auto-govern, o hi haurà altre cop dictadura. ¿Que ha passat cada vegada?. Que els catalans han estat enganyats. Han renunciat als seus drets nacionals col.lectius, a canvi de poder disposar de llibertat individual. El 1978 va tornar a passar aixó.

I ara ens passarà amb la anomenada “Constitució Europea”. Aquesta constitució és un engany pels catalans. Pels espanyols o aquells que tenen estat propi potser els pot anar bé, ara per nosaltres torna a ser un engany. Aquesta constitució no la fan els ciutadans, la fan els estats. I els estats són adversaris dels catalans, mentre els catalans no en puguin disposar d’un de propi. En conseqüència. Ja es hora de que no renunciem a res. Ara és hora de votar-hi en contra. Que es conegui la nostra posició.

Bitàcola de Francesc Ferrer i Gironès del dilluns, 6 de desembre del 2004
- ACTUALITAT:

- Recomanem la bitàcola d'en Jaume Renyer "Per una nova constitució catalana": http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/114811

- Ahir la PDD va tancar la campanya per la convocatòria de referèndums amb un acte al Parc de la Ciutadella.
Aquesta notícia ha rebut 1609 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>