CANT DELS OCELLS I CANT AL COR DEL HOMES
25/12/2008

 
Feu clic a la imatge per a ampliar-la

Que la gravetat prematura marcada en els infants pels estralls i l’angoixa sigui l’estímul de vèncer ara, tot d’una, i la penyora que a llur temps tindran el tremp que els caldrà en la lluita perquè no se’ls escapi la victòria.”


CANT DELS OCELLS I CANT AL COR DELS HOMES


L’any 1936, el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya va editar una carpeta amb el títol “INFANTS”, eren unes làmines de denuncia de la Guerra Civil realitzades per Creixams.

En la introducció a l’obra , C.A. Jordana, diu:” El somrís dels infants - capaç d’esclatar en tan belles florides – es detura a mig fer, combatut per la tristor de les coses. No és apagat del tot: traspua en la zona de les il•lusions. així una estranya pau pot omplir, tanmateix, els rostres dels infants que esperen joguines, i un dolç interès encuriosit el d’aquells que cerquen llur pare a la desfilada dels armats. I el tendre cos, pastat amb fang de la terra, del nen a qui destina la collita dels temps millors....

..../...

Però un fil de llum s’escapa encara del turment.
Que aquest somrís tan combatut sigui almenys una vera prometença de llum. Que la gravetat prematura marcada en els infants pels estralls i l’angoixa sigui l’estímul de vèncer ara, tot d’una, i la penyora que a llur temps tindran el tremp que els caldrà en la lluita perquè no se’ls escapi la victòria.”


Reproduïm aquest Nadal una d’aquestes làmines .Aquesta notícia ha rebut 1642 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>