13D.
REFERÈNDUM PER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

08/12/2009


Per diumenge 13 de desembre unes 160 localitats de Catalunya celebraran referèndums.
Aquestes consultes estan organitzades per diverses associacions locals i recolzades per sindicats i partits.

QUÈ SIGUI UN DIA DE GRAN PARTICIPACIÓ !
"La impossibilitat de poder ponderar o avaluar quantitativament el nombre de ciutadans que, a cada moment històric, han reivindicat i reclamat políticament les llibertats col•lectives dels catalans, fa difícil valorar el moviment ideològic amb neutralitat. Amb aquesta manca de dades sobre la realitat numèrica, a partir del vuit-cents ençà, quan el domini i la repressió dels espanyols fou implacable i cruel, hom podria combatre la nostra tesi expressada aquí, i en especial sobre la continuïtat o constància històrica en l’expressió de la “voluntat de ser “ dels catalans. Tanmateix darrerament, les enquestes oficials formulades sota un règim constitucional que garanteix la lliure expressió ideològica, ens poden indicar l’orientació de la voluntat política dels ciutadans catalans. I a mesura que avancem en el temps, aquestes enquestes sociològiques, mostren el desig col•lectiu d’exercir el “dret a l’autodeterminació”, amb resultats cada cop més positius, atès que donen paràmetres molt propers gairebé al 65%.

No cal dir que si els òrgans de l’Estat, i els partits polítics estatals que li donen suport, mantinguessin una actitud no bel•ligerant, és a dir, absolutament neutral, de forma que la coerció que habitualment manifesten quan es parla del “dret a l’autodeterminació” desaparegués, els resultats a obtenir serien molt més reals. És inqüestionable que en un moment polític de plena llibertat, amb la voluntat de que la democràcia té el seu primer pilar en els referèndums per obtenir cada ú el seu futur polític, i ajudant a les persones a expressar lliurement la seva voluntat, més de la meitat de la població empadronada actualment, donaria el seu suport a favor de l’autodeterminació dels catalans. La qual cosa no voldria tampoc uns resultats definitius, però que la bonhomia dels espanyols podria ajudar a fer-los més humans, i més tranquils.

Si l’estat, en el seu ànim democràtic que se li suposa, demanés el parer dels ciutadans catalans, i els preguntés si acceptarien la devolució de totes les llibertats que varen ser eliminades al 1714, que penseu que contestarien en el referèndum?. Si l’Estat fos equànime i demòcrata i treballés per la felicitat de tots els catalans, i en aquest sentit, sense tantes reclamacions, ni tantes reivindicacions, ni tants d’anys de lluita, oferís espontàniament la transferència de totes les competències furtades a favor de la Generalitat, ¿Què penseu que diria el poble consultat?. Heus ací la qüestió. Si el poble català acceptaria bonament la competència de totes les competències, la ciutadania no ha de perdre més el temps, i ha de ser l’estat el que ha de preguntar en “consulta popular” si els catalans volen el seu autogovern en els termes en que el gaudia abans d’haver-li-ho arrabassat per la violència. Mentre no es faci això els catalans seran una nació sotmesa i un poble subjugat.

Els catalans sabem que no hi ha objectiu més noble que ser fidels a la lluita que han menat els nostres avantpassats i ser veritables lluitadors per assolir la llibertat, quan aquesta suposa l’emancipació de tots aquells que estan sotmesos i l’aplicació dels drets fonamentals de les persones".

Francesc Ferrer i Gironès , “El gran llibre per la independència”


ACTE A GIRONA

El proper dijous, 10 de desembre a les 8 del vespre a La Mercè de Girona
es farà l'acte de presentació de la Comissió Cívica "GIRONA DECIDEIXAquesta notícia ha rebut 1373 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>