BONA NIT, TRISTESA
Francec Ferrer i Gironès.- El Punt 2003
22/05/2013


.../...Els catalans, fins i tot aquests que només estimen la pela, s'han d’adonar que nosaltres no podem ser més una sucursal, ni tampoc una delegació sotmesa, ni una agència submisa. Catalunya no és el sub-sistema de ningú. I això ho hem de demostrar pacíficament i democràticament. Ja és hora d’abandonar la tristesa que ens infereixen aquests personatges, i celebrar la nostra insubmissió.Francesc Ferrer i Gironès


"Estic dolgut, estic entristit, estic melangiós. La situació política que ens ve de ponent no ens aporta cap il•lusió, ni cap esperança. Conviure amb Espanya és una autèntic calvari. Són una colla de fanàtics que no tenen capacitat per pensar. Estan ancorats en la seva ideologia totalitària, autoritària i centralista. En vénen uns i en tornen uns altres i a tots els veus iguals. Prepotents, sense cap cultura del diàleg. Estan sempre parlant de constitucionalisme i democràcia, i per ells la constitució i la democràcia, és que puguin aixafar al veí, arranar les cultures que no són les seva, i espoliar els recursos suats pel treball dels seus socis. És el mite de Sísif. S'intenta raonar i fer intel•ligent la convivència, però ells com si sentissin ploure. Volen imposar el seu espanyolisme als altres i els catalans hem de conviure sempre agenollats i esporuguits sense poder ni aixecar el cap, ni poder parlar obertament, ni ser allò que sempre hem estat.

Les baionetes, les televisions, els diaris, els jutjats, els tribunals, els funcionaris, i tota la rècula de personatges que configuren l'estructura burocràtica-político-militar espanyola està sempre untada per anihilar a qualsevol que intenta respirar un aire que ells no han subministrat. Això no és democràcia, no és constitució, ni és llibertat. Fent companyia amb aquest socis només podem estar sotmesos, submisos i colonitzats. Ells sempre tenen la veritat, i són els únics que poden dictaminar l'autèntic sentit de l'espanya dominant, escleròtica i imperial.

.../...Ja sabem que tota aquesta menudalla d'individus tenen poder des dels instruments que ells mateixos dominen. Però, nosaltres no podem caure en el parany de sempre. Nosaltres hem de saber que els espanyols lluiten amb totes les males arts possibles des del mateix origen del catalanisme polític. Que des del vuit-cents ens han dit que ens volien aplicar la violència i la guerra. Que des del vuit-cents ens han titllat de regressius, retrògrades, i d'animals acabats de sortir de la "charca primitiva de la era de los reptiles". Que els Borbons ens han afirmat que mai no se'ns ha imposat el castellà i Arenas demana l’obligació pel castellà i la llibertat per les altres llengües. Els del PP han planificat una estratègia per debilitar-nos i fer-nos subsidiaris dels seus designis.

Els catalans, fins i tot aquests que només estimen la pela, s'han d’adonar que nosaltres no podem ser més una sucursal, ni tampoc una delegació sotmesa, ni una agència submisa. Catalunya no és el sub-sistema de ningú. I això ho hem de demostrar pacíficament i democràticament. Ja és hora d’abandonar la tristesa que ens infereixen aquests personatges, i celebrar la nostra insubmissió."Aquesta notícia ha rebut 974 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>