Chacón (Dimarts, 8-XI-2005)
08/11/2005
A Madrid editen digitalment “El Semanal Digital” que és una publicació ideològicament molt marcada pel partit popular. Allà sempre hi pots trobar elements noticiables curiosos contra el tripartit, contra Carod, contra Maragall, o contra tot allò que fa flaire de Catalunya. M’agrada llegir-lo. Segueixo l’estratègia política amb les seves manipulacions.

L’altra dia varen fer una entrevista a Carme Chacón, diputada pel PSC al Congrés, i li varen preguntar exactament ¿Existe catalanofòbia en España como dicen algunos políticos catalanes?. La Sra. Diputada catalana va contestar així: “Yo no he sentido esa fobia, aunque no faltan los que se empeñan en afirmar su existencia y alientan el discurso victimista del “no nosquieren” o “no nos comprenden”.I després es posava contra el PP com era natural pel seu discurs demagògic i irresponsable i d’enfrentament entre els espanyols.

Molt bé Sra. Chacón. Vd. Com a catedràtica caldria que fós una mica més rigorosa. La catalanofòbia ha estat estudiada científicament i per tant Vd. No pot sortint-se dient allò que es pensa, o allò que veu. Vd. Es subjectiva, i gens neutral. Quan convé Vd. Es d’Almeria, i quan convé es catalana. Jo conec perfectament a aquests personatges. La catalanofòbia no ataca pas als que parlen en castellà.

Perquè ho sàpiga la catalanofòbia té tres columnes. El poder, les finances, i la llengua. Si Vd. Admet que Catalunya no ha de tenir el poder que històricament ha tingut sempre, sinó el que la constitució li ha volgut donar. ¿Que és pensa que li tindran fòbia?. Si Vd. diu que Catalunya ha de continuar amb la mateixa solidaritat exorbitada de fa tres segles ¿estima que li aplicaran la catalanofòbia?. I si Vd. sempre parla en castellà habitualment ¿es pensa que li ensenyaran les dents de la catalanofòbia?.

Faci una prova. Deixi de ser sotmesa. S’emancipi. Agafi la llibertat amb força. I d’ençà d’ara com a bona catalana que segueix les reivindicacions mai abandonades, demana el poder que ens varen arrabassar pel dret de conquesta, reclama eliminar el dèficit fiscal i cedir només el 4% de solidaritat, i finalment que la llengua catalana sigui utilitzada arreu de l’estat amb igualtat al castellà. Al cap d’una setmana Vd. sabrà que es la catalanofòbia, i no haurà de dir cap mentida.
Aquesta notícia ha rebut 2251 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>