Funcionaris (Dimecres, 9-XI-2005)
09/11/2005
El Ministeri d’Administracions Publiques (MAP), de Madrid, ha editat les dades estadístiques que fan referència als funcionaris que existeixen a l’Estat. Dins d’aquestes estadístiques naturalment es distingeixen els funcionaris que treballen al servei de l’Administració de l’Estat, de les Administracions de les CC.AA., i també de l’Administració Local (ajuntaments i diputacions).

Sempre es diu que la veritat sempre sura, però nosaltres sabem que a voltes costa molt de surar, i quan pot fer-ho sempre hi ha qui li agrada amagar la realitat. Per exemple, si la Comunitat Autònoma de Madrid li haguessin eixit unes dades ben eixerides, per les quals es pogués palesar que la seva administració és austera, eficient, i universal, ja tindríem que la Sra. Aguirre, aquesta dona que té veu de dona castellana amb un espringuet de trompeta, que quan parla diu coses com que cal donar “llenya als catalans”, ens diria que els catalans no sabem administrar. Ahir al Senat va dir que el Govern de ZP no ajudava a Madrid i que tot anava cap a Catalunya. !Som el burro dels cops¡.

Però, ai làs!, com que ha resultat que Catalunya és la CC.AA. de tot el territori peninsular que disposa de menys funcionaris en relació a la seva població activa, ningú no ha dit res. Tothom ha callat. La solidaritat que exigeixen a Catalunya la volen per pagar als seus funcionaris. Home, és una bona fórmula per començar a donar benestar social a costa dels catalans.

Però és que les diferències són vergonyoses, i son molt inacceptables perquè els abusos es fan precisament allà on per viure han de demanar caritat. Anem a veure-ho. Aquest ratio de percentatge de funcionaris sobre la població activa és el següent: Extremadura (9’7%), Castella la Manxa (7’4%), Castella i Lleó (7’7%), Andalusia (6’9%). Aquests són els quatre pidolaires de la solidaritat. I els cinc darrers serien Catalunya (3’9%), Balears (4’4%), Madrid(5%), València (5’2%), Euskadi (5’7%). A Madrid caldria analitzar-ho bé, atès que amb l’existència dels serveis centrals moltes vegades es confonen les diferents funcions.

¿Serà endebades que les CC.AA. de parla catalana estan al lloc on menys funcionaris tenen?. I això pensant que a Catalunya cal tenir en compte la justícia, les presons, o els Mossos, que en d’altres indrets no ho disposen. Heus ací la irracionalitat. No tenen diners però en canvi si que poden pagar sous de funcionaris que en qualsevol lloc on es treballa normal en sobrarien.


Aquesta notícia ha rebut 1736 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>