Traïdors (Dijous, 1-XII-2005)
01/12/2005
Avui m’he despertat amb un mal son. He llegit que l’Artur Mas s’ha ofert als socialistes per donar-los-hi i garantir-los-hi estabilitat. La raó d’aquesta oferta és per evitar la crispació dels populars. Tot això ho va dir des de Londres. ¿Per què va anar a Londres per dir-ho?. La idea bàsica és eliminar el clima creixent de crispació, a base de serenitat, estabilitat i eficàcia. Naturalment, segons ells, tot això només ho pot portar CiU per la seva tradició pactista i centrista.

Aquesta idea l’hem de considerar absolutament falsa. La catalanofóbia no és pas fruit de la situació actual, sinó que és una malaltia psíquica que tenen els de la Corona de Castella des de fa tres segles. I el mateix Mas, ha de recordar que durant el govern de Jordi Pujol, també se li va aplicar la catalanofòbia. I ningú no va dir que fos centrista ni pactista. Durant el temps de Pujol la catalanofòbia va donar estabilitat, centralitat, i serenitat?. Misèria total. La tàctica de Mas és de vol gallinaci. No veu l’enemic?.

L’altre raó que s’ha donat és la d’arribar a un centre i així eliminar els extrems. ¿Qui son els extrems? Doncs, un l’ERC i l’altre el PP. O sigui, que el Sr. Mas, el seu pensament nacional, és abocar la seva vomitada contra els seus conacionals republicans. ¿On s’ha vist això?. Un bon català no atribueix mai radicalismes, ni extremismes, a persones que tenen una visió política de més alçada, perquè demanen més llibertat. El Sr. Mas també diria que Pau Claris va ser extremista?. El Sr. Mas diria que Rafael de Casanovas va ser extremista?. El Sr. Mas diria que Macià va ser extremista?.

És de gran tristesa per a mi, quan veig que catalans, que son autèntics patriotes, siguin estomacats per individus que han viscut 25 anys d’embolicar-se amb la bandera catalana. Pot ser que siguis hipòcrita Mas?. Mai no m’hagués cregut que faries una cosa així. Lluita contra els enemics de la pàtria, honora als que treballen a favor de la teva pàtria. No utilitzis mai la pàtria per qüestions partidàries. Els extremistes son els que fa segles que intenten anorrear Catalunya, i no pas els que intenten defensar-la. Comparar aquestes dues actituds només és fruit del pensament “taxidermista”. Artur Mas si no rectifiques et trobares amb mi, a cada cantonada, recordant la teva traïció. A mi tant se me’n fan tot s els partits, però de la meva pàtria ningú se n’en fot.

¿És veritat que no voleu tenir una reunió els quatre partits per parlar del projecte d’Estatut?. És cert que voleu parlar amb els socialistes del Congres d’un a un?. Artur Mas, jo considero que avui per avui no podeu permutar l’estabilitat de l’Estat amb una rebaixa de l’Estatut. I per fer l’Estatut de cap manera anireu bé, si no aneu tots quatre junts, units, i agrupats, ja que si no us esquilaran com sempre. Tu, Mas, que prefereixes el protagonista de CiU, o l’èxit de l’Estatut?. Catalunya no pot anar separada a negociar. Ha d’anar tota junta, com una pedra. Si Catalunya no se sap unir aplegada, la seva derrota està anunciada. I per anar tots junts cal que us reuniu tots els quatre partits.
Aquesta notícia ha rebut 1641 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>