Jordi Soler (Divendres, 2-XII-2005)
02/12/2005
L’eminent ninotaire i columnista del diari “El Punt”, el meu amic Jordi Soler, és un infatigable descobridor de textes escrits catalanofóbicament i que ens els exhuma per a coneixement general de tots els lectors. Dimarts passat,, a la seva columna que va titular “Llenya al foc”, va fer transcripció d’un article del periodista espanyol Pedro J. Ramirez, en el qual després d’insultar a Omnium Cultural, va dir que “miden el tamaño, la visibilidad y la corrección del rótulo de los comercios o de las etiquetas de sus productos, amparados en las mismas bases morales que sirven a la policia religiosa wahabista para medir en Arabia Saudita el largo de las faldas.”

El Sr. Pedro J., fill d’una dona de Girona, li pesa més el Ramírez que el Codina, atès que no te cap mania de mentir només per insultar i desacreditar als catalans. Però això seria poc. Puc afirmar que el Sr. Pedro és un ignorant. Un ignorant és aquell que voluntàriament o inconscientment ignora una realitat. La ignorància de P.J. no sé pas de quina mena és, però jo diria que el seu odi el fa ignorar fins i tot les normes positives del BOE o de la Gaseta de Madrid.

Quan diu que els catalans mirem les mides i el tamany dels rètols,, el pobre periodista, que hauria de ser un avançat de la veritat, i és un endarrerit de la mentida, no sap que els únics que han regulat legislativament les mides del rètols i el tamany de les etiquetes, i fins i tot de les lletres dels anuncis, han estat els espanyols. Que es miri la Gaseta i ho trobarà!. Són els espanyols els que ens podrien ensenyar com es fa això de perseguir una llengua per prohibir-la i arranar-la. Son els espanyols que durant tres segles ens han perseguit lingüísticament. I que pel que sabem el Pedro J. sempre ha callat. Com a capdavanter de la lluita per la veritat, que ha fet Pedro J.?. Per denunciar a l’estat espanyol que obliga els rètols i les etiquetes en castellà a una determinada mida o tamany?. ¿Què ha fet?. Res. Ara potser a més de ser ignorant podem dir que és un hipòcrita. Gràcies que tenim a Jordi Soler, que des del seu minaret ens avisa i ens adverteix al bell mig de tanta corrupció política anticatalana.Aquesta notícia ha rebut 1567 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>