Felip VIè (Dilluns, 12-XII-2005)
12/12/2005




Quan l’actual “Príncep de Girona” sigui rei, en successió del seu pare Joan Carles !, resultarà un problema en la seva numeració ordinal, la qual si els catalans volem pot esdevenir políticament greu. El meu entendre em guia a elevar-ho a problema polític i a problemàtica d’Estat amb intervenció de la Generalitat de Catalunya, i no cal dir tota la classe política que actualment està al Congrés de Diputats.

Aquesta qüestió caldria plantejar-la en el moment de fer les modificacions de la Constitució, atès que seria una formula prou pedagògica per ensenyar a tots els castellans que ara han anat contra l’Estatut, de que el Principat de Catalunya era independent políticament parlant. No sé si els diputats d’ERC estan preparats psicològicament per fer aquesta proposta i tampoc no sé si els diputats de CiU tenen prou sentiment català institucional per defensar-ho.

El que és segur és que en modificar la Constitució no podem deixar passar aquesta oportunitat. En primer lloc insistir que a la Corona d’Aragó l’hereu de la Corona era “Príncep de Girona”. En segon lloc que a la Corona d’Aragó els reis que es varen batejar com a “Felip” no tenen la mateixa numeració ordinal. En conseqüència, caldria exigir que a tots els papers oficials l’ordinal de la Corona d’Aragó hi figuri oficialment. En aquesta circumstancia Felip VI de Castella, quan sigui rei l’actual príncep, per nosaltres serà Felip Vè.

Aquest fet explica una realitat política molt important, la qual desmunta molts dels arguments esgrimits fa poc en l'elaboració de l’Estatut d’Autonomia. I es tracta del següent. Tots diuen que Espanya es va constituir o es va fer quan es casaren Isabel i Ferran II el catòlic. Molt bé. Però, resulta que quan va morir Isabel, la va succeir la seva filla Joana, la qual estava casada amb “Felipe El Hermoso”. Ferran el catòlic abandonà Castella perquè la noblesa no el volia i es tornà a casar amb Germana de Foix. ¿Que vol dir això?. Això significa que mentre a Castella tenien com a rei a Felip I El Hermoso, a la Corona d’Aragó continuàvem tenint a Ferran II, de tal manera que Felip I es morí el 1506, i Ferran II el 1516. Aquest fet significa que Felip I El Hermoso no va ser mai rei de la Corona d’Aragó, i si els castellans el compten ordinalment, a nosaltres no ens interessa, i cal que el proper rei Felip sigui una altra volta a casa nostra Felip Vè.






Aquesta notícia ha rebut 1723 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>