Barretina (Diumenge, 18-XII-2005)
18/12/2005
Vaig assistir al sopar d’empresa que els funcionaris, laborals, i becaris de la nostra àrea varen organitzar per trobar-nos tots plegats en aquestes festes. Va ser un sopar molt amable. Érem més de trenta persones. Va cagar el tió mitjançant el sistema “l’amic invisible” i a mi em va tocar una barretina. Una barretina vermella. Les barretines tenen el color dominant en el vermell per la gent jove. Per la gent gran hi ha la “barretina musca” que és morada. I pels que porten dol també hi hauria la barretina negre.

L’any passat a resultes de la quimioteràpia em va caure tot el cabell i vaig necessitar portar un barret, i em varen facilitar una barretina de disseny. Ara en obsequiar-me de forma tan intel.ligent una barretina vermella, no he tingut més remei que col.locar-la-me-la al cap, atès que el fred ha estat present durant tota la setmana.

Jo recomanaria a tothom que en cas de manca de cabells utilitzin la barretina. Té un poder escalfador fora de mida. La comoditat que representa poder-te cobrir amb barretina és la de trobar-te abrigat de dalt a baix. La barretina et dona confort. T’escalfa i et protegeix de les inclemències del temps. El fet de que els catalans hagin deixat d’utilitzar la barretina per qüestions d’estatus social, al meu entendre, ha estat un error. Aquest fet no deixa de ser una convenció. I com a tal convenció social podriem entre tots tornar a dir que l’hivern el millor adminiscle per protegir-nos del fred és la barretina, atés que és la peça que acompleix amb més eficàcia la lluita contra la fredeluca climatologia. No tindria cap importànica que la barretina fós de mariners, pastors, pagesos, etc. ¿Que té alguna consideració menyspreativa l’ofici de pastor o de mariner?. Naturalment que no. No crec que hi hagi ningú que pugui dir en llenguatge politicament correcte que aquest oficis no son tan nobles com la de militar, la de jutge, o la de bisbe, els quals tots porten un capell apropiat i identificador. La barretina no deixa de ser un barret molt útil, pràctic, i molt eficient per foragitar el fred del nostre cos.Aquesta notícia ha rebut 1765 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>