Pensions (29-XII-2005)
29/12/2005
Han estat publicades les dades de la Seguretat Social, relatives a primer de desembre d’aquest any, i expressen estadístiques molt curioses, que altra vegada ens tornen a expressar que a Catalunya no tenim qui ens empari, ni qui ens protegeixi.

L’explicació es molt senzilla, les pensions de jubilació computades com a mitjana, ens diuen que a Catalunya és de 700’9€ per persona. Ara bé, els jubilats de Madrid en canvi cobren una mitjana de 837’8€. I els del País Basc 876’9€, Astúries 861’1€, Navarra 761’0€. ¿Quina és l’explicació d’aquest desori?. Si el poder adquisitiu de la moneda a Catalunya és la més baixa de tot l’Estat perquè el cost de vida porta un diferencial del 20%, ¿Com pot ser que les pensions siguin més baixes en comparació a llocs que no tenen cap explicació o justificació per ser superiors. A Astúries amb la reconversió de la mineria potser es varen reconèixer uns sous superiors als normals. A Madrid les categories superiors de funcionaris depenen de la seguretat social, com per fer desviar la mitjana?.

No té cap explicació. Només podríem admetre que a Catalunya que és la Comunitat que té més pensionistes en xifres absolutes, atès que supera a Madrid i Andalusia, té molts afiliats que han cotitzat poc. És a dir estadísticament el nombre major de pensionistes, ponderant-ho, fa que n’hi hagi de menor quantia. No s’arriba a entendre que si Andalusia té més població que Catalunya, en canvi, tingui menys percentatge de pensionistes.

La “caixa única” a la Seguretat Social és una fantasia dels sindicats, de la patronal, de l’administració de la seguretat social, i de tuti quanti. Davant d’aquestes dades, i atès el capteniment tradicional dels que estan aprop del poder a Madrid, no me n’acabo pas d’assegurar de la seva equitat. Quan es posen obstinats en alguna cosa és ben bé que hi tenen algun benefici. Si efectivament els catalans han de tenir una pensió amitjanada inferior als de Madrid per un total de 137’8€ cada mes, potser no els hauria pas de preocupar que la “Caixa” no fós única, ja que ells sempre poden cobrar-ne més. No ho entendré pas mai.Aquesta notícia ha rebut 1603 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>