Hipocresia (Dimarts, 3-I-2006)
03/01/2006
El discurs que va fer Rajoy a la Plaça del Sol bàsicament el va elaborar a partir de que actualment, els estats moderns, van a favor dels drets individuals de les persones, i que els que demanen “drets col·lectius” son personatges fora de la història que s’emmirallen al segle XVIII abans de la revolució francesa. Per tal d’evitar qualsevol dret històric de Catalunya, tenen la hipocresia de negar la història, de negar els drets nacionals dels catalans, i d’esborrar-los-hi la memòria.

Ara bé. La seva hipocresia en te molt poca de memòria també, perquè ahir fonts del PP andalús varen fer una proposta per la qual intenten defensar els drets col·lectius dels andalusos que viuen a Catalunya. ¿No havíem dit que no n’hi ha de drets col·lectius?. Doncs perquè des d’Andalusia pretenen defensar, protegir, i emparar al poble andalús que viu i treballa a Catalunya?.

Però el que és més important és que aquesta defensa, protecció, i empara del col·lectiu andalús a Catalunya, no és pas per l’alzheimer, les operacions quirúrgiques, o les beques universitàries. No. La protecció és per evitar que hagin d’aprendre la llengua catalana. Tot ve de l’Estatut d’Autonomia. El PP andalús vol que la “Junta d’Andalusia” protegeixi als drets col·lectius dels andalusos, per tal de que la Generalitat no els pugui exigir el coneixement de la llengua catalana.

En concret, l’esmena que ha proposat el PP andalús, s’ha fet pensant en l’ús o el coneixement del català, ja sigui a l’hora de presentar-se a oposicions a Catalunya, el seu accés a l’educació, o inclòs l’al·lusió genèrica que inclou l’Estatut a que els catalans tenen el dret a utilitzar el català i el deure de conèixer’l. La seva poca lògica política i el seu odi històric contra els catalans els fa tornar hipòcrites. Diuen una cosa, i en fan una altra.Aquesta notícia ha rebut 1625 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>