PER FI DEMÀ, L'AJUNTAMENT DE GIRONA INAUGURARÀ UN BUST DE BRONZE DE MERCÈ RIBA DEDICAT AL PRESIDENT JOSEP IRLA.
23/09/2006


L'any 2003 ja es va demanar per la plaça "Josep Irla" un monòlit per exaltar la seva memòria.

Girona, 30 de novembre del 2003

Senyora Anna Pagans
Ajuntament de la Ciutat de Girona
Ciutat


Benvolguda senyora,

Els monuments tenen sempre un doble sentit. No solament es conceptuen com un element estètic per ornamentar i decorar les vies o places urbanes, sinó sobretot entenem nosaltres que les fites plantades en la nostra geografia urbana expressen també un valor pedagògic. Una expressió que a voltes pot representar un memorial, i un reconeixement públic, però també una forma d’ensenyar i commemorar la nostra història.

Tenim actualment la plaça dedicada al president de la Generalitat Josep Irla, d’una forma tal com si esperés l’agençament definitiu. I nosaltres entenem que aquest acabament es podria fer mitjançant la instal·lació d’un monòlit dedicat al nostre president mort a l’exili.

La secció local d’ERC ha encomanat un esbós d’aquest monòlit al dissenyador Robert Guàrdia, el qual em plau adjuntar-vos a la present per la vostra informació, on a més de detallar-se el lloc indicat, des del qual el monòlit podria ser visualitzat des dels diferent vials que donen a la plaça, també es fa un esquema de com podria ser el monument.

Estimada Alcaldessa, el Club d’Amics de la Unesco, de Girona, ha promogut una campanya sobre el manteniment i coneixement dels monuments a la nostra ciutat, i ha fet col·laborar a les escoles en el seu tractament i estudi de les seves característiques. Per això sabem que els monuments cal adreçar-los a les nostre figures històriques per ajudar també a comprendre el nostre viure com a poble.

Estem segurs que ens ajudarà en fer realitat aquest projecte, i estem a la vostra disposició per qualsevol ampliació, ben afectuosament, us saluda,

Francesc Ferrer i Gironès


Aquesta notícia ha rebut 2113 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>