UNA NOVA PERLA DEL VICERECTOR DE LA RAE.
EL QUE S'HA DE SENTIR ! SENSE QUE NINGÚ POSI EL PUNT SOBRE LES IS
14/05/2007


Gregorio Salvador, vicerector de la "Real Academia Española", que se suposa que és algú amb un nivell cultural més que considerable va fer el 10 de maig unes declaracions que a més de tendencioses són del tot falses i polítiques.


Segons el vicerector avui en dia, a les comunitats autònomes amb llengua pròpia " no es pot aprendre l'espanyol a les escoles". I considera aquesta situació " més greu" que la imposició del castellà durant el franquisme: "imposar, com es va fer a la dictatura, una llengua que parlen 400 milions de persones, és menys greu per a les víctimes de l'atropellament que imposar-los, com ara, una llengua d'un milió i mig de parlants".

El vicerector no és pas la primera vegada que fa unes declaracions d'aquesta mena. Ja a l'any 1990 va dir que la llengua castellana estava amenaçada.

Transcrivim del llibre CATALANOFÒBIA d'en Francesc Ferrer part d'aquestes declaracions:

..../....

L'acadèmic Gregorio Salvador també va queixar-se de la persecució de la llengua castellana, la qual "dándole estúpidas dentelladas a esta apedreada lengua española, (...) al parecer esta condenada a soportar toda suerte de atentados y atropellos, porque para eso "goza de buena salud"". Unes quantes setmanes més endavant, Gregorio Salvador va escriure que el castellà perdia parlants: "paradógicamente, los está perdiendo de modo particular en Cataluña, es un hecho de tal evidencia, y lo he dicho y escrito tantas veces". Com que Gregorio Salvador no devia tenir prou ressò, al cap d'uns quants mesos tornar a denunciar que " no podemos permanecer callados. Otro de mis corresponsales catalanes, un médico de Barcelona, "que ha tenido que sufrir en sus hijos el calvario de la normalización y lo está viendo sufrir a miles de personas ", me asegura que el riesgo de que el español se vea arrinconado en Cataluña cada vez mayor, salvo que lingüistas, escritores y académicos nos decidamos a hablar". Gregorio Salvador no s'aturava, en un altre article mantenia que estava segur que " lo que se está haciendo en Cataluña es una atrocidad. (...) comienza ha haber catalanes con estudios medios que no saben hablar castellano".


CATALANOFÒBIA. Ed 62 -Barcelona 2000- Pàg. 344-345AGENDA:

- El proper divendres 18 de maig la Fundació Oncolliga Girona, celebra el 6è sopar benèfic al palau firal de Girona. Per assistir-hi o col·laborar amb la Fundació cal trucar al 972 224 963.

Aquesta notícia ha rebut 1849 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>