CAP DE SETMANA DE MANIFESTACIONS ALS PAÏSOS CATALANS.
06/05/2007


.../...
a l’entrada del nou segle, la societat davant de l'esgotament del model democràtic del parlamentarisme tradicional, exigeix un nou pas.

.../.. fer una nova ruta democràtica, un nou camí participatiu, i encetar un altre capteniment ciutadà, on la vida democràtica sigui més extensa i més profunda.
Benvolguts conciutadans,

Han passat gairebé 25 anys des de que fou refrendada la Constitució de 1978, la qual vaig signar en nom de tots els gironins que em varen delegar la seva representació. En aquella època, la “democràcia” era una paraula que tenia un sentit màgic per a tots aquells que només havíem viscut sota una dictadura. Era la democràcia una esperança. Era una transformació de la societat. Era una fita que sabien que no n’hi havia prou amb l’aparició de noves lleis, sinó que també calia madurar el pensament polític, i portar la llibertat esponerosa a tots els àmbits socials i cívics, a cada instant i a cada dia.

Han passat els anys. Amb aquest pas del temps també s’han viscut noves experiències que no solament ens han fet reflexionar, sinó que també ens han fet esperar noves fites i nous horitzons en la democràcia somniada. En aquest període s’han viscut transformacions notòries en el camp del pensament ideològic, i simultàniament també s’han assolit grans canvis en el camp tecnològic, amb la qual cosa també la societat exigeix una nova etapa més avançada en l’organització democràtica de la societat.

Per això, a l’entrada del nou segle, la societat davant de l'esgotament del model democràtic del parlamentarisme tradicional, exigeix un nou pas, i una nova etapa, on s’aprofundeixi la democràcia, d’acord amb els canvis tecnològics experimentats, i amb l’evolució ideològica del pensament polític. És per això, que el meu anhel seria que la ciutat de Girona fos el nou model democràtic que s’haurà d’instaurar en el futur. I per això, us proposo fer una nova ruta democràtica, un nou camí participatiu, i encetar un altre capteniment ciutadà, on la vida democràtica sigui més extensa i més profunda.

Escrit de Francesc Ferrer del març del 2003 en motiu de les Eleccions Municipals d'aquell any.- CAP DE SETMANA DE MANIFESTACIONS:

- Segons Acció Cultural del País Valencià, setanta mil persones es van manifestar ahir al vespre pel centre de València amb la pancarta 'Ja n'hi ha prou!' per commemorar els tres-centè aniversari de la batalla d'Almansa i exigir la continuïtat de TV3 al País Valencià.

- Més de trenta mil persones van participar ahir a la desfilada 'Tot Mallorca per la Llengua' i van omplir la plaça Major. Els actes, per commemorar la Diada per la Llengua i l'Autogovern, organitzats per l'Obra Cultural Balear (OCB), també incloïen un mosaic humà amb el lema 'El futur és nostre' i la ballada més gran de la història de Mallorca en un acte per reivindicar la cultura d'arrel tradicional


- PODEU VOTAR PER UN ESTAT PROPI:

Sumem-nos al mapa per un Estat Propi és una campanya que neix amb l'objectiu de visualitzar en un mapa totes les persones que volen la independència dels Països Catalans.

En un moment en que ni els mateixos polítics són conscients del suport que té l'independentisme als Països Catalans, «Sumem-nos al mapa per un Estat Propi» planteja un auto-recompte nacional. La campanya vol solucionar un problema endèmic del poble català, l'auto-confiança, mostrant-nos a tot el món com un poble viu i resistent mitjançant la utilització de les noves tecnologies.

Si ets català o catalana, sigui quina sigui la teua residència o el teu lloc de naixença, adhereix-te a la campanya. Suma't tu també al mapa per un Estat Propi!

www.estatpropi.cat


Aquesta notícia ha rebut 1856 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>