EL PROPPASSAT DIVENDRES 16 DE NOVEMBRE VA TENIR LLOC LA FESTA DE COMMEMORACIÓ DELS 40 ANYS DEL PREMI PRUDENCI BERTRANA
18/11/2007


En motiu d'aquesta commemoració, es pot visitar a la Fontana d'Or de Girona, del 16 de novembre al 5 gener del 2008, l'exposició "40 anys de premis Bertrana" Literatura per la història canviant d'una ciutat i d'un país.

Amb la creació del premi al 1967 es visqueren situacions que a dia d'avui es poden considerar prou kafquianes. Com la següent:


.../...

El 1967 encara era vigent la normativa que deia “Ajustarse a la Orden del Día anteriormente reseñada; significando a Vd. Que con esta fecha traslado este escrito a la Comisaría del Cuerpo General de la Policía de esta Capital, para que nombre un funcionario a sus órdenes, a fin de que asista a la misma y dé cuenta.”

Amb motiu d’organitzar el Premi de Novel•la “Prudenci Bertrana”, el Cercle Artístic de Girona va sol•licitar autorització per reunir-se la Comissió Organitzadora, als locals de la Cambra de Comerç i Indústria. A l’hora de començar la sessió, els reunits vàrem quedar molt sorpresos, quan entre els assistents de la comissió hi havia un senyor que ningú no coneixia , el qual ni s’havia donat a conèixer. El paper era molt fred, atès que no deia res, fins que en inquirir-li la seva presència va resultar ser policia. Però com que tota la reunió, com és natural, es desenrotllà en llengua catalana, aquell bon senyor no hi entengué res, ja que havent-se aixecat la reunió, va preguntar al del seu costat de què s’havia parlat, atès que n’havia de fer un informe per al Govern Civil.

.../...

Anècdota extreta del llibre “L’època Franquista” Estudis sobre les comarques gironines. Quaderns del Cercle núm. 5. Capítol: EL CERCLE ARTÍSTIC DE GIRONA (1947-1970) per Francesc Ferrer i Gironès.

Aquesta setmana, la família d'en Francesc Ferrer i Gironès, vol agraïr públicament al Parlament de Catalunya l'acte d'homenatge en memòria del que en fou diputat, i que va celabrar al Parlament el dia 14 de Novembre.

La glossa d'aquest acte, feta pel Conseller de Governació Joan Puigcercós, la trascriurem en aquest espai ben aviat.

Aquesta notícia ha rebut 1638 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>