AVUI HEM FET UN PAS MÉS !
01/09/2008

 
Feu clic a la imatge per a ampliar-la

La lluita per aconseguir una escola de secundària a la Catalunya Nord ha acabat donant els seus fruits.

El proppassat dissabte, La Bressola va inaugurar el centre d’ensenyament secundari “Pompeu Fabra”, al municipi de El Soler (Catalunya del Nord).

El nou centre ha permès abandonar els prefabricats provisionals. Gràcies a l’esforç de persones i entitats que creuen en la seva importància, el nou curs escolar podrà començar el proper dos de setembre.

Representants del govern francès i català, professorat, amics de la Bressola, pares i alumnes agermanats han participat del goig de la culminació d’aquest projecte.Francesc Ferrer i Gironès va escriure en “El més petit de tots”, Butlletí numero 1 de l’Associació d’Amics de la Bressola (1994)

Salutació

“I una pàtria tant petita, que la somnio completa”, va escriure el poeta Pere Quart.

Nosaltres també, quan somniem amb la nostra nació, no podem pas fer reduccionisme territorial, fruit de les fronteres administratives i, en conseqüència, de les estratagemes dels veïns.

Pels catalans, cap entrebanc ens pot deixar insensibles davant de la nostra llengua, depengui de qui tingui el territori. Per això, al 1980, en el retrobament català celebrat en el castell de la Bellaguarda, una colla d’amics es varen aplegar per treballar des del Principat a favor de les escoles catalanes de “La Bressola”, les quals havien començat la seva tasca el 1976.

..../...

Sabem que el nostre suport encara és feble, però volem que el nostre testimoniatge sigui permanent i constant per materialitzar la solidaritat que ha d’existir entre tots els catalans.


- ACTES RELACIONATS AMB LA DIADA:

10 de setembre "Marxa de Torxes" a Girona- Pel dret a decidir sortim al carrer!

-A 2/4 d'11 de la nit, a les escales de la Catedral: Cesk Freixas, en format acústic. Encesa de les torxes i inici de la Marxa pels carrers del Barri Vell de la ciutat.

-A les 12 a la plaça del Vi: Arribada de la Marxa, lectura del Manifest a càrrec de Lluc Salellas i Cremat del Decret de Nova Planta.

Feu-ho córrer i assistiu-hi acompanyats dels vostres familiars i amics. La mainada de menys de 12 anys rebrà un record.


11 de setembre manifestació a Barcelona "Som una nació, volem Estat propi"

Sobirania i Progrés es manifestarà amb el lema “Som una nació, volem Estat propi”, a partir de les 17:00 a la Plaça Urquinaona de Barcelona.

Aquest lema parteix del convenciment que l’autonomisme està esgotat, que el marc jurídic i polític espanyol no permet avançar en l’autogovern ni assegurar el benestar dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, i que l’exercici del dret d’autodeterminació per a constituir-nos en un nou Estat Europeu és inajornable.
Aquesta notícia ha rebut 1626 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>