EL NOSTRE FUTUR POLITIC

Francesc Ferrer i Gironès. - revista de Palamós, 2001
07/09/2009


."Si els catalans a més a més de rebre una història manipulada pel poder espanyol, volem ignorar els nostres drets nacionals, arribarem a ser uns perfectes mesells i provincians sotmesos. El nostre futur polític depèn de la consciència que ens marca el passat. Oblidar el passat és esborrar el futur. Catalunya sense futur és un poble sense ideals."

EL NOSTRE FUTUR POLITIC

He llegit fa poc un escrit d’un diputat a Madrid, teòricament resident al Baix Empordà, on diu que ens hem d’acostumar a oblidar el passat, ignorar els ultratges, i mirar el futur sense cap engruna d’història. Aquest capteniment polític és absolutament erroni. I només pot ser interessant per aquells que han arribat a la fita dels seus ideals, ideals que es limiten a viure de la política, com si el futur fos el narcisisme del present. Els catalans existim gràcies a la nostra voluntat de ser, i som, gràcies a la nostra consciència del que sempre hem estat. I aquesta consciència la tenim perquè a cada generació no hem deixat de reivindicar la devolució de les nostres llibertats arrabassades per la violència. El retorn o devolució de les nostres llibertats no es poden reclamar si prèviament no tenim coneixement de la història que ens explica l’anorreament que s’ha patit i la lluita que el nostre poble sempre ha menat.

Aquells que volen oblidar la història és que no els interessa reivindicar les fites del futur i el reclamar la devolució de les nostres competències als nivells de sobirania en que foren eliminades. I això ara a pocs dies de l’onze de setembre té més virtualitat que mai. Els vencedors son els que escriuen la història. Si els catalans a més a més de rebre una història manipulada pel poder espanyol, volem ignorar els nostres drets nacionals, arribarem a ser uns perfectes mesells i provincians sotmesos. El nostre futur polític depèn de la consciència que ens marca el passat. Oblidar el passat és esborrar el futur. Catalunya sense futur és un poble sense ideals.

Si els polítics que en definitiva son els que representen els anhels del poble no tenen ideals, tampoc no seran capaços de fer-los arribar allà on cal, ni fer-los engrescadors per a tots els ciutadans. El nostre ideal és el progrés social, i el progrés social serà de molt més fàcil assoliment si Catalunya té llibertat. Llibertat en legislar, llibertat en distribuir equitativament els recursos fiscals, llibertat per projectar-se dins dels pobles lliures del món.

ACTES d'aquesta setmana:

Dia 10.- Girona,
- Marxa de Torxes, sortida a 2/4 d'11 de les escales de la Catedral, a les 12 a la plaça del Vi lectura del Manifest a càrrec de Toni Gisbert, coordinador ACPV.

Dia 11.- Girona
- a 1/4 de dotze del matí, Acte de reinvindicació Nacional a les Escales de l'Església de Sant Feliu.
- a les 12 del matí a la plaça del Vi, lectura del manifest de la Diada

- Barcelona, a les 12, acte polític Homenatge Moragues , Pla de Palau.
- Barcelona, 5 de la tarda, manifestació "Volem un Estat Propi"Aquesta notícia ha rebut 1370 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>