Religions (Divendres, 11-XI-2005)
11/11/2005
De les religions hom diu que cal respectar-les i d’altres que cal deixar-les en el seu àmbit íntim i privat. Tenim que l’islam des de la seva doctrina més essencial no admet la democràcia en la vida política que regenta les societats. I alguns diuen que l’occident no ha sabut ensenyar la democràcia als països de domini islamita, i en canvi ha permès la intromissió de la mentalitat predemocràtica a països d’occident. El manteniment de la religió com a sistema de vida, és a dir, el respecte d’hàbits religiosos completament obscurantistes dins de l’organització social ja establerta lliurement dins de les societats occidentals és una forma de feblesa que no té cap justificació científica, ni racional.

Altres religions tenen un poder tan fort que poden fins i tot eliminar governs i destruir règims polítics, per qüestions d’ordre econòmic, o per privilegis a l’hora de l’ensenyament. Sempre he vist com la I República que va fer realitat la separació de l’església de l’estat va ser víctima de les forces conservadores i criptoreligioses. El mateix va passar durant la II República, les forces feixistes es varen aliar amb les religioses per derrocar un règim assolit per la força de les urnes.

Ara estem vivint un tema similar. L’església espanyola té l’interès de que el govern de ZP caigui. L’església catòlica vol que el govern socialista de Madrid s’enfonsi. Li interessa per diverses raons que mai no ens explicaran obertament, però el que els interessa és eliminar-lo. I per assolir aquest objectiu intenten organitzar manifestacions i crear un ambient polític en contra. Diumenge que ve hi haurà la manifestació contra la LOE, que és una llei que no prohibeix la religió, sinó que la deixa a la voluntat dels pares. L’església voldria que fos obligatòria. Tanmateix, aquest tema no és popular, i ells mateixos saben que molt bona part de la societat no es mobilitzaria per fer fora ZP. I per aquesta causa, han ajuntat a totes les controvèrsies que l’església té contra ZP el tema de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que aquest si que es un tema d’espanyolíssim interès, el qual pot crear un ciment prou sòlid com per aglutinar a molta i molta gent. ¿De que li ve a la religió catòlica d’anar contra l’Autonomia de Catalunya? Res, si anessin amb la moral i l’ètica a la mà. Però, la realitat del seu interès no es pas l’Estatut, és acabar amb el govern de ZP. I per fer-lo caure aprofiten l’Estatut, sense tenir en compte que això és anar contra el poble de Catalunya. L’església espanyola no l’interessa Catalunya, i moralment no tenen cap inconvenient en perjudicar-la, si amb això poden ensorrar els socialistes, i un cop assolit tornen a tenir els diners, els privilegis, i les prebendes i el control social de la moral. Heus ací perquè serveixen les religions.
Aquesta notícia ha rebut 1643 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>