Pàtria (Dilluns, 28-XI-2005)
28/11/2005
Avui he llegit una sentència de Sèneca per la qual ens diu que “Ningú no estima la seva pàtria perquè és gran, sinó per que és la seva”. Dit en llatí, vindria a ser això: “Nemo patriam quia magna est amat, sed quia sua”. Renoi, quina veritat. I tot això fou escrit abans que existís Espanya, els espanyols, els capellans, i tots els jutges, i els constitucionalistes, i no cal dir quasi ni els espermatozous dels del partit popular.

Una veritat com aquesta perquè costa tant de fer-la realitat?. Doncs senzillament perquè ens volen entaforar la seva pàtria a nosaltres i volen que paguem tributs a favor del seu poder personal. Però si no es la nostra pàtria perquè ens volen fer treballar per ella?. Ens estimen tant i tant que no hi manera de fer-los entendre que la seva pàtria no es la nostra. La seva que se l’estimin, ja ho trobem bé, ara que no ens la facin estimar a nosaltres, que ja tenim la nostra.

Per això en Ciceró, també va escriure: “L’home no ha nascut pas per ell tot sol, ans per la pàtria”. Veieu?. Nosaltres no hem pas nascut pels nostres interessos individuals, egoistes, i personalistes. Nosaltres hem nascut per fer anar endavant la nostra pàtria. Aquesta pàtria que encara que sigui petita, i sense estat, és la nostra. I no la volem pas perquè sigui gran. La volem perquè és la nostra, i és la que li hem donat tots els nostres esforços, la nostra feina, i les nostres il·lusions. No volem donar res més a ningú, i menys als que ens neguen la nostra pàtria. Si un adversari et nega la teva pàtria ja pots tenir-lo per enemic. Un escriptor llatí anomenat Llucià també va afirmar que “El fum de la pàtria és més brillant que el foc a l’estranger”. Que ho aprenguin els espanyols. El seu “foc” per nosaltres no és res. Preferim el nostre “fum” atès que és més brillant, ja que és el nostre, pel qual hem de treballar. En definitiva ignorar i esborrar allò que és el nostre és un crim. Els espanyols ens volen eliminar la memòria, arranar la pàtria, i paltrigar la nostra llibertat.Aquesta notícia ha rebut 1706 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de bitacola]   Següent >>