EL PROPER 8 DE NOVEMBRE ES PRESENTAR└ A LA LLIBRERIA 22 DE GIRONA, A LES 8 DEL VESPRE, EL LLIBRE PĎSTUM DE FRANCESC FERRER I GIRON╚S: "JOAN TUTAU I VERG╚S".
06/11/2006


La presentaciˇ anirÓ a cÓrrec d'└ngel Duarte i Montserrrat, catedrÓtic d'Hist˛ria ContemporÓnia de la UdG.

El llibre ha estat editat per CossetÓnia Edicions per encÓrrec de la Fundaciˇ Roca i GalŔs.Joan Tutau i VergÚs (Figueres 1829-1893), va introduir el moviment cooperatiu, i fou el primer difusor de les cooperatives de consum, que sempre recomanÓ a la classe obrera. Fou precurssor dels sindicats agrÝcoles i capdavanter dels Republicans Federals.

EscriguÚ a "Almanaque Democrßtico" i "El AmpurdanÚs". Al 1854, sortÝ elegit segon alcade de Figueres. Al 1869 guanyÓ les eleccions a les Corts Constituents, on es declarÓ lliurecanvista, i al 1870 votÓ contra la monarquia i a favor de la Rep˙blica Federal. El 24 de febrer del 1873 va ser nomenat ministre d'Hisenda.


Us conviden a la presentaciˇ del llibre, l'Ajuntament de Girona, la Diputaciˇ de Girona, la Llibreria 22, la Societat Cooperativa Delta, la Fundaciˇ Roca i GalŔs i CossetÓnia Edicions.


Aquesta notícia ha rebut 2181 visites.
<< Anterior   [Tornar a l'índex de notícies]   Següent >>